Welkom bij Kinderopvang VondelKids

Verse warme middagmaaltijd
Kinderopvang Vondelkids is een professionele particuliere kinderopvang. Wij bieden naast reguliere kinderopvang ook flexibele opvang aan kinderen van 8 weken 1,5 tot 4 jaar. Wij staan voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang en kiezen daarom bewust voor een huiselijk gevoel en gezelligheid. Wij vinden het dan ook leuk als u 's morgens eens een kopje koffie blijft drinken en rustig afscheid neemt van uw kind. Verder zijn wij bekend om onze heerlijke verse warme maaltijden 's middags. De kiinderen smikkelen daarvan.

Kinderen van 8 weken 1,5 tot 4 jaar
Bij Vondelkids spelen kinderen van 8 weken 1,5 tot 4 jaar met elkaar. Het lijkt hierdoor op een echte gezinssituatie waardoor zij al jong sociale vaardigheden krijgen. De kinderen leren zo rekening houden met elkaar en stimuleren elkaar in hun ontwikkeling. Het is lief om te zien hoe oudere kinderen zorgen voor de kleintjes. Hun aai over een bolletje van een kleine baby doet wonderen.

Huiselijke sfeer
Elk kind is uniek, groeit, bloeit en ontwikkelt zich op eigen tempo. Wij vinden dan ook dat elk kind op zijn eigen manier groot mag worden. Het vaste team van Vondelkids helpt uw kind op een liefdevolle manier hierbij in een veilige, hygiŽnische en huiselijke speelomgeving. Wij hebben Vondelkids zo ingericht dat kinderen tot volledige bloei kunnen komen en het speelgoed voldoende uitdaging tot ontwikkeling biedt. Daarom wisselen wij het speelgoed regelmatig af en zorgen voor leesboekjes en puzzels voor elke interesse en leeftijd.

De locatie
Kinderopvang Vondelkids is centraal gevestigd op de Overtoom 215 in Amsterdam, vlak achter het heerlijke groene Vondelpark met veel speeltuintjes. Wij zijn ook met openbaar vervoer en de fiets uitstekend bereikbaar.
Vondelkids heeft voldoende speel- en ontwikkelingsruimte, zowel binnen als in onze creatieve buitenruimte. Dat wil zeggen dat wij baby's de ruimte geven om hun eigen plek en hun eigen tempo te bepalen, maar ook dreumesen en peuters  zich vrij kunnen bewegen en ontwikkelen.

Dagelijks naar het Vondelpark en/of de kinderboerderij
De kinderen halen elke dagen frisse lucht in het groene Vondelpark. Lekker spelen in de zandbakken, samen de eendjes voeren. Wij zorgen ervoor dat de kinderen elke dag buiten komen en de natuur ervaren.

Moestuintje
Met name de peuters zijn gek op het moestuintje waar ze hun groene vingers mogen gebruiken. Elk seizoen passen we het moestuintje aan en de kindjes helpen hierbij.

Locatie - indeling
Via de entree komt u in de ruime en open speelruimte van vondelkids In de speelruimte treft u links de trap naar het souterrain voor de slaap- en rustruimten. Achter in de speelruimte treft u de sanitaire hoek bestaande uit een kindertoilet en een volwassenentoilet en aangrenzend treft u onze afgescheiden pantry. Direct naast de pantry bevinden zich de openslaande deuren naar onze gezellige besloten veilige buitenruimte.

Personeel
Het team van Kinderopvang vondelkids heeft een open en positieve houding naar alle kinderen. Onze leidsters zorgen mede voor een vertrouwde en stimulerende sfeer. Belangrijk in de benadering van de leidsters is dat wij kunnen variŽren in onze aanpak en zowel stimulerend, begeleidend, corrigerend, sturend als ook afwachtend kunnen zijn. Wij vinden het belangrijk dat gewenst gedrag wordt beloond. Ongewenst gedrag wordt omgebogen door het kind iets anders aan te bieden of te corrigeren.

In het belang van uw kind werkt vondelkids met vaste gediplomeerde pedagogische medewerksters. Hierdoor kan het team beter op de individuele emoties van de kinderen anticiperen. Ook kunnen wij hierdoor het aanbod goed laten aansluiten op de individuele ontwikkeling van uw kind.

Al onze medewerkers zijn in bezit van een verklaring omtrent het gedrag en minimaal in het bezit van een PW - niveau - 3 - diploma, met uitzondering van het ondersteunend personeel, het beschikt over een niveau - 2 - diploma.

Over Ons
Buiten spelen
Onze vestiging is voorzien van een buitenspeelruimte. Voldoende beweging vinden wij erg belangrijk. Wij gaan daarom ook, wanneer het weer het toelaat, dagelijks met onze kinderen naar buiten.

Gezonde voeding
Op ons kinderdagverblijf bieden we onze kinderen zoveel mogelijk gezonde voeding aan. Dagelijks wordt een warme maaltijd bereid. Hierbij hanteren we richtlijnen zoals opgesteld door het voedingscentrum.