Een dagje bij Vondel Kids

Vondelkids is open vanaf 7.30 uur. Uw kind kan vanaf dat moment tot 9.00 uur worden gebracht. Het dagprogramma begint daarom ook om 9.00 uur. Wij werken met een vast dagritme, omdat regelmaat heel belangrijk is voor jonge kinderen, het biedt uw kind houvast.

Baby's (0 - 1 jaar)

Het dagritme van de allerkleinsten wordt zoveel mogelijk afgestemd op het ritme van thuis. Wij wisselen veel af tussen de box, het wipstoeltje en de babygym, zodat alle zintuigen van uw baby worden gestimuleerd.

Zodra uw baby kan zitten, is het mogelijk om ook mee te doen aan de gezamenlijke activiteiten. Vanaf 16.00 uur mag uw kind eventueel worden opgehaald. U krijgt bij het ophalen van uw kind meteen verslag van de gebeurtenissen van die dag.

Kinderdagverblijf in Amsterdam-West

Dreumesen (1 - 2 jaar)

Wij starten iedere dag om 9.00 uur met het Goeie - Morgen - liedje, aansluitend eten wij samen een gezond ontbijt. Na het ontbijt hebben wij een gezamenlijke groepsactiviteit, dit kan zijn: voorlezen, educatiespel of lichamelijke ontwikkeling. Na de groepsactiviteit is er voor uw kind altijd ruimte voor een eigen keuzespel of activiteit. Bij mooi weer zijn wij zo vaak mogelijk met de groep in de buitenruimte of het Vondelpark.

Dreumesen hebben nog steeds 1 tot 2 slaapjes nodig, afhankelijk van het ritme thuis zullen wij het slaapritme van uw kind daarop aanpassen. Om 12.00 uur starten wij met het verzorgen van de lunch, waarna wij met de groep om 13.00 uur naar de slaapruimte gaan voor een middagdutje. Om 15.00 uur gaan wij aan tafel voor een gezonde warme maaltijd. Vanaf 16.00 uur mag uw kind vrij spelen of eventueel worden opgehaald. U krijgt bij het ophalen van uw kind meteen verslag van de gebeurtenissen van die dag.

Peuters (2 - 4 jaar)

Ook starten de peuters iedere dag om 9.00 uur met het Goeie - Morgen - liedje, aansluitend eten wij samen een gezond ontbijt. Na het ontbijt hebben wij een gezamenlijke groepsactiviteit, dit kan zijn: voorlezen, educatiespel of lichamelijke ontwikkeling. Bij de peuters staat samen spelen centraal. We organiseren dan ook veel extra activiteiten waaronder, knutselen, liedjes zingen, puzzelen en dansen. Na de groepsactiviteit is er voor uw kind altijd ruimte voor een eigen keuzespel of activiteit.

Bij mooi weer zijn wij zo vaak mogelijk met de groep in de buitenruimte of het Vondelpark. Om 12.00 uur starten wij met het verzorgen van de lunch, waarna wij met de groep om 13.00 uur naar de slaapruimte gaan voor een middagdutje, met uitzondering van de zogenaamde ``wakkere peuters``. Deze kinderen gaan een rustige activiteit doen. Om 15.00 uur gaan wij aan tafel voor een gezonde warme maaltijd. Vanaf 16.00 uur mag uw kind vrij spelen of eventueel worden opgehaald. U krijgt bij het ophalen van uw kind meteen verslag van de gebeurtenissen van die dag.

Dagindeling

7.30 - 9.00 uur

De kinderen worden gebracht door de ouders. 's Ochtends is er altijd tijd om informatie uit te wisselen over uw kind. Als ouders nog extra tijd en zin hebben is er ruimte voor een kopje koffie/thee en zwaaien zij daarna de kinderen uit terwijl zij lekker spelen.

9.00 - 10.00 uur

Start Goeie- Morgen- liedje en aansluitend ontbijt. Het ontbijt bestaat uit: zuivel, vers fruit, crackers, rijstwafel, melk of sap.

10.00 - 10.15 uur

Verschoontijd, degene die een luier dragen worden verschoond en de andere kinderen gaan naar de wc.

10.15 - 12.00 uur

Jonge dreumesen die moe zijn, gaan slapen. De rest van de groep start met de groepsactiviteit. De groepsactiviteiten bestaan uit: voorlezen, educatiespel, knutselen of lichamelijke ontwikkeling. Bij mooi weer gaan wij altijd naar de buitenruimte of het Vondelpark.

12.00 - 12.45uur

We eten een warme biologische maaltijd en drinken er water of sap bij.

12.45 - 13.00 uur

Verschoontijd, degene die een luier dragen worden verschoond en de andere kinderen gaan naar de wc.

13.00 - 14.30 uur

Tijd voor een middagdutje, met uitzondering van de wakkere peuters. Deze kinderen gaan een rustige activiteit doen.

14.30 - 15.00 uur

Kinderen worden wakker (gemaakt), verschoond en aangekleed.

15.00 - 16.00 uur

Iedereen gaat aan tafel en krijgt een gezonde warme maaltijd en limonade.

16.00 - 18.30 uur

Kinderen gaan (samen)spelen totdat ouders hen komen halen. Tussendoor krijgen de kinderen limonade, soepstengel, rijstwafel of een biscuit. (En worden ze uiteraard nogmaals verschoond)

Meer over de dagen...

De invulling van voedingstijden en - soorten, activiteiten en slaaptijden kunnen per kind verschillen, afhankelijk van de leeftijd en het ritme van thuis. Voor ieder kind wordt een schriftje bijgehouden. Dagelijks wordt erin geschreven hoe het met uw kind gaat, vorderingen en bezigheden worden genoteerd. Tevens zullen we daarin voor baby's tijden van de flesvoeding noteren en eetmomenten.

Ook mag u als ouder het schriftje mee naar huis nemen om er eventueel thuis ook nog wat in te schrijven. Voor ons is het ook leuk om te lezen hoe het thuis gaat met uw kind. Als ouder krijgt u daardoor een goed overzicht hoe de dag van uw kind bij Kinderopvang Vondelkids is.

Heeft u interesse? Kom kennis met ons maken!